Cuprins:

  1. Așezarea florilor în vază
  2. Cât de des schimbăm apa?
  3. Îngrijirea florilor
  4. Poziționarea buchetului de flori

Un buchet de flori vine ca o amintire prețioasă în viața ta, indiferent de motivul pentru care l-ai primit. Poate a reprezentat una dintre cele mai speciale urări de ziua ta, poate l-ai primit în dar de aniversare, sau poate cu simpla intenție de a-ți aduce un zâmbet larg pe buze și de a-ți aminti cât ești de specială pentru cei dragi din jurul tău. Iar la fel ca orice amintire dragă, ai vrea ca și buchetul tău să reziste cât mai mult, să-și mențină prospețimea, frumusețea, parfumul și culorile care îl fac atât de deosebit.

Vestea bună este că un buchet nu este foarte pretențios, așadar, te vei putea bucura zile întregi de frumusețea lui, însă, trebuie să-i dedici puțină atenție și aproximativ 5 minute de îngrijire zilnică. Depinde, bineînțeles, și de florile care îl compun, însă în următoarele rânduri îți vom dezvălui o serie de tips & tricks pentru multe zile colorate și parfumate alături de florile tale preferate.

Așezarea florilor în vază

Dacă buchetul pe care l-ai primit în dar este compus dintr-un singur tip de floare, să spunem, de exemplu, din lalele, atunci, îți recomandăm să înlături ambalajul și să desfaci firul care le ține legate, astfel încât acestea să-și găsească cea mai bună poziție în apă și să nu fie sugrumate.

Totuși, fiecare buchet La Vie en Rose este compus cu multă creativitate și atenție de către floriștii noștri, astfel, pentru a-i păstra forma și conturul deosebit, este suficient să lărgești firul care ține florile legate, pentru a le oferi o mai mare lejeritate.

WhatsApp Image 2021 04 08 at 15.24.43.jpeg

Apoi, vaza trebuie aleasă cu atenție. Trebuie să fie suficient de înaltă pentru buchetul primit, și foarte, foarte bine curățată. Pentru a se păstra fresh, florile au nevoie de un mediu curat, proaspăt.

Cât de des schimbăm apa?

Probabil una dintre cele mai frecvente întrebări atunci când vine vorba de îngrijirea buchetelor de flori, este aceasta. Ei bine, în cel mai bun scenariu, apa trebuie schimbată în fiecare zi, pentru că în mediul umed, bacteriile care dăunează plantelor se formează extrem de rapid.

Alături de buchetul tău La Vie en Rose vei primi și un pliculeț ce conține conservant, care trebuie diluat într-o jumătate de litru de apă. Astfel, datorită acestei substanțe nutritive, apa va trebui schimbată doar o dată la 2-3 zile. Ai grijă ca mereu apa proaspăt schimbată, să fie rece.

WhatsApp Image 2021 04 08 at 15.24.43 2

Îngrijirea florilor

Pe lângă toată afecțiunea ta, florile dintr-un buchet au nevoie și de câteva minute din timpul tău zilnic pentru a le îngriji. Astfel, este necesar să tai din vârful tijelor de flori aproximativ 2-3 cm de la bază, într-un unghi de 45 de grade, folosind întotdeauna un cuțit ascuțit, și nu o foarfecă.

Un alt aspect important de care trebuie să ai grijă sunt frunzele care ajung în apă. Pentru a păstra un mediu cât mai optim, acestea trebuie îndepărtate de pe tijele de flori.

WhatsApp Image 2021 04 08 at 15.24.43 3.jpeg

Poziționarea buchetului de flori 

Locul în care așezi florile va avea un impact considerabil asupra prospețimii lor. Îți recomandăm să așezi buchetul într-un mediu cât mai răcoros, însă nu trebuie să-i lipsească nici lumina naturală. Mare atenție totuși, să nu așezi vaza în razele directe ale soarelui, căci acestea vor accelera procesul de ofilire și de pătare a florilor.

Dacă aplici aceste sfaturi în îngrijirea buchetului tău, te vei bucura de mai multe zile în compania lui parfumată și colorată, iar amintirile tale frumoase rămân vii o perioadă lungă de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *