Cuprins:

  1. Hortensiile iubesc lumina soarelui de dimineață și umbra parțială
  2. Ai grijă să nu exagerezi cu udarea lor
  3. Aceste flori nu necesită altoire sau curățare
  4. Aerul curat îi priește cel mai mult
  5. Oferă-i suplimente și multă, multă iubire

Le-ai văzut, te-au atras prin aspect și parfum, iar cel puțin odată, cu siguranță te-ai oprit să le admiri în florăriile noastre. Hortensiile au puterea de a impresiona privirile tuturor, deoarece volumul și culorile vibrante ale acestor flori pur și simplu nu pot fi trecute cu vederea, așa că dacă vrei să afli mai multe sfaturi despre cum să ai grijă de hortensii, bine ne-am regăsit!

De la roz și albastru pal, la nuanțe intense de fuchsia și violet, hortensiile se potrivesc cu orice personalitate, fiind o plantă care trăiește și în ghiveci, însă căreia cel mai bine i se potrivește mediul unei grădini îngrijite. Hortensiile înfloresc în mod natural vara, și se mențin spectaculoase până toamna târziu, asta dacă te îngrijești corespunzător de bună starea lor. Anul acesta am fost plăcut surprinși de cererea crescută de hortensii în buchetele oferite femeilor dragi, dar și de buchetele create pur și simplu din hortensii, menite să aducă un plus de culoare și parfum casei voastre.

Așadar, observând cât de mult a crescut popularitatea acestei flori, ne-am gândit să-ți oferim și câteva tips & tricks despre cum să ai grijă de hortensii.

Dacă vorbim de florile de hortensii așezate în vază, se aplică aceleași reguli de îngrijire despre care am discutat pe larg într-un articol anterior, Tips & Tricks pentru îngrijirea buchetelor de flori, pe care de asemenea, te invităm să-l citești.

WhatsApp Image 2021 08 24 at 16.51.05 1 1

Dacă totuși ai primit în dar o hortensie în ghiveci, pe care fie plănuiești să o păstrezi așa, fie să o replantezi în grădina ta, te invităm să citești în continuare acest articol.

Hortensiile iubesc lumina soarelui de dimineață și umbra parțială

Dacă ai experiență în îngrijirea florilor de casă și apartament, știi că unul dintre cei mai importanți factori ce contribuie în buna lor dezvoltare, este lumina, sau lipsa ei. Unele iubesc întunericul, pe când altele, adoră să fie alintate de lumină, dar niciodată de razele directe ale soarelui.

Hortensia este genul de plantă care are nevoie de un mediu mixt, așadar, dacă locuiești la apartament, locul ideal se află pe terasă, iar în grădină, sub crengile unor copaci care să-i asigure un spațiu parțial umbros. De altfel, într-o grădină ar fi bine să le plantezi în zona de nord sau est.

Ai grijă să nu exagerezi cu udarea lor

Deși tind să pară a fi niște flori delicate, hortensiile sunt mai rezistente decât îți închipui. Pe timp de vară au nevoie de apă de două ori pe săptămână, iar toamna, udarea se face o sigură dată pe săptămână. Desigur, verifică mereu solul cu degetele înainte de a-l uda, pentru a verifica nevoile lui.

Aceste flori nu necesită altoire sau curățare

Orice mare iubitor de plante vrea să-și vadă florile frumoase, lipsite de frunze sau flori uscate. Astfel, este firesc, majoritatea plantelor adoră să fie curățate de uscăciuni. Totuși, hortensiei îi vei face destul de mult rău dacă aplici această practică. Florile uscate trebuie lăsate să cadă natural, altfel, fiind tăiate, planta nu va mai înflori la fel de voluminos anul următor. Dacă ar fi să căutăm un termen care să o descrie, hortensia, ar fi o floare destul de independentă.

Aerul curat îi priește cel mai mult ­

Hortensia iubește grădina pentru că acolo se bucură de tot oxigenul de care are nevoie, așadar, dacă locuiești la apartament, asigură-te că așezi această plantă pe terasă, ori undeva unde ferestrele pot sta deschise astfel încât să se bucure de aer curat. De asemenea, hortensia trebuie obișnuită cu cicluri de temperatură cald-rece pentru a fi înfloritoare. Dacă este crescută într-o temperatură constantă, aceasta va trăi, dar nu te va bucura cu florile gingașe pe care le aștepți.

Oferă-i suplimente și multă, multă iubire 

Dacă vrei să-i oferi un boost de îngrijire, poți să apelezi oricând la îngrășămintele special concepute pentru hortensii. Acesta se aplică la început de toamnă și este important să conțină magneziu, pentru a o ajuta cu o coloristică intensă a florilor.

WhatsApp Image 2021 08 24 at 16.51.05.jpeg

Dacă ți-ai pus cel puțin odată întrebarea cum să ai grijă de aceste flori, sperăm că sfaturile noastre îți vor fi de folos. Iubim să vedem plantele îngrijite frumos și corespunzător, și mai ales, iubim să vedem cum acestea vă aduc un plus de fericire în viață și în casă.

Iar dacă ești în căutarea unui buchet special pentru o persoană dragă și hortensiile ți-au atras atenția, te invităm aici să alegi ce mai potrivit aranjament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *