Cuprins:

  1. Alege o paletă de culori
  2. Potrivește florile alese, cu diferite elemente wow
  3. Alege îmbrăcămintea buchetului

O întrebare ce se regăsește în gândurile multora dintre voi, mai ales atunci când sosiți în florăriile noastre pentru a ridica un aranjament pregătit pentru cineva drag, din viața voastră. Astfel că, în acest articol ne-am propus să vă invităm puțin în culisele La Vie en Rose și să vă povestim cum arată și ce înseamnă pentru noi momentul de a compune un buchet de flori.

Conceperea unui aranjament reprezintă mult mai mult decât alăturarea unor flori potrivite din punct de vedere cromatic. Pentru noi, acest proces ajunge la rangul de artă florală, astfel încât asemenea unui pictor, sau sculptor, pornim cu o idee, o viziune, iar pe parcurs, lăsăm creativitatea să ghideze fiecare element pe care îl adăugăm.

Uneori, buchetul spectaculos pe care îl admiri în fotografiile noastre a luat naștere pornind de la alegerea unei culori vibrante, alteori, începem crearea lui cu gândul la persoana care îl va primi. Nici un aranjament nu este identic, iar asta pentru că pasiunea își creează propria cale, iar noi îi lăsăm frâu liber, să ne ghideze imaginația exact așa cum vrea ea.

Totuși, chiar dacă arta este liberă și preferăm să lăsăm florile să ne ghideze spre cele mai deosebite aranjamente florale, există anumiți pași pe care îi urmăm în construirea lor. Așadar, iată principalele etape:

Alege o paletă de culori

Este mult mai ușor să creezi un buchet de flori special atunci când ai un punct de pornire. Culoarea principală poate fi aleasă de tine, sau îți poate fi solicitată de persoana care dorește buchetul. Setarea unei palete de culori nu îngrădește creativitatea sau libertatea de a crea, ci din contră, îți oferă un prim pas înspre creația perfectă.

Sunt numeroase criterii de care poți să ții cont în alegerea culorilor: preferințele persoanei ce îl va primi în dar, vârsta acesteia, ocazia celebrată prin acest buchet, dimensiunea lui și așa mai departe. Alege culori pale, sau nuanțe vibrante, sau poți chiar să le îmbini.

Potrivește florile alese, cu diferite elemente wow

Paleta de culori îți va oferi idei despre florile pe care le poți așeza în buchet. În acest sens, îți recomandăm să lucrezi cât mai mult cu flori de sezon. Nu doar că sunt îndrăgite și mult așteptate de toată lumea, însă vei avea și acces mai ușor către ele.

Mai mult, dacă ne cunoști bine, atunci știi că buchetele La Vie en Rose nu se limitează doar la flori, ci aproape în fiecare aranjament introducem un element diferit, care să contrasteze și să ofere personalitate buchetului respectiv. Fie că vorbim de o frunză tropicală, de fire de pampas, de crenguțe de bumbac, încercăm mereu să oferim o doză de unicitate fiecărui buchet.

WhatsApp Image 2021 07 03 at 13.34.30 2
WhatsApp Image 2021 07 03 at 13.34.30 1.jpeg

Alege îmbrăcămintea buchetului

Da, așa ne place să-i spunem, dar ai înțeles probabil că vorbim fie de hârtia de împachetat, fie de o cutie, un coș și așa mai departe. Aceste elemente îți vor spune mai departe modul în care vei așeza florile împreună. Mai mult decât atât, îmbrăcămintea buchetului este elementul care îl scoate în evidență, așa că sfatul nostru este să alegi ceva potrivit cu întreg ansamblul creat până acum, atât din punct de vedere cromatic, cât și estetic.

WhatsApp Image 2021 07 03 at 13.34.31.jpeg

În linii mari, acestea sunt momentele importante care ghidează procesul nostru de creație. Dincolo de acești pași, imaginația artiștilor noștri florali este cea care ajunge să finiseze cele mai spectaculoase buchete care ajung în brațele celor dragi ție.

Te invităm aici să descoperi câteva din creațiile noastre, și cine știe, poate decizi să-i faci unei femei speciale din viața ta, o surpriză parfumată, neașteptată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *