Cuprins:

  1. Un somn mai odihnitor într-un mediu cu flori
  2. Alături de flori, devii mai productiv
  3. Florile accelerează recuperarea fizică
  4. Terapie prin culori, cu flori
  5. Florile îți trezesc cele mai frumoase amintiri

Deja știm prea bine că florile au un efect puternic asupra noastră, un efect benefic atât fizic, cât mai ales psihic, și cu cât ne înconjurăm mai mult de ele, cu atât suntem mai fericiți și împliniți. Dar, te-ai întrebat vreodată de ce? Care sunt efectele pe care le au florile asupra noastră, de ce ne ridică starea de spirit și simțim atât de mult nevoia de a le avea aproape?

Numeroase studii s-au preocupat de aceste lucruri, iar rezultatele la care au ajuns ne-au făcut să credem și mai mult în magia florilor și ne-au motivat să inspirăm dragostea pentru ele mai departe. Dacă ești curios în a afla cum ne schimbă florile proaspete starea de spirit, te invităm să te acompaniezi cu o cană de ceai sau un pahar de vin și să citești în continuare articolul nostru.

Un somn mai odihnitor într-un mediu cu flori

Florile au puterea de a ne calma și de a oferi o notă delicată de gingășie, dar știai că florile pot contribui chiar și la calitatea somnului tău? Este dovedit științific faptul că parfumul florilor de lavandă reușește să echilibreze pulsul și să scadă presiunea arterială, sau în alte cuvinte, te ajută să te relaxezi mai ușor, iar gerberele au abilitatea de a crește nivelul de oxigen din cameră, pe timpul nopții. Iar dacă îndrăgești orhideele, atunci ar fi bine să știi că acestea absorb dioxidul de carbon în timpul zilei și emană oxigen în timpul nopții. Cum te ajută asta? Vei respira mai ușor și vei avea un somn cu adevărat odihnitor.

Alături de flori, devii mai productiv

Pe lângă faptul că ne oferă o priveliște de vis, florile ne ajută să creștem și puterea de concentrare. Diverse studii au demonstrat că birourile decorate cu flori naturale cresc performanțele de lucru și de concentrare. Mai mult, favorizează creativitatea și oferă un mediu cozy în care îți face plăcere să petreci timp. De asemenea, florile proaspete stimulează și fericirea.

2 2.png
1 2.png

Florile accelerează recuperarea fizică

Ai tinde să spui că exagerăm, însă studiile nu mint, iar acestea au evaluat recuperarea unor pacienți supuși unor intervenții chirurgicale, în prezența, dar și în absența florilor. Astfel, pacienții care au beneficiat de un salon decorat cu flori proaspete și flori verzi au raportat un nivel mai scăzut de oboseală și anxietate, și au declarat o recuperare fizică mult mai rapidă, în comparație cu pacienții care și-au petrecut timpul într-un salon obișnuit.

Terapie prin culori, cu flori

Mereu când alegi un buchet de flori, îl alegi în parte și după nuanțele prin care acesta domină. Probabil nu te-ai gândit la asta, pentru că este un gest involuntar, însă culorile au o putere mare asupra noastră, așadar, să alegi culoarea unui buchet de flori este extrem de important, mai ales atunci când vrem să ne ofere o stare de bine. Dacă te înconjori de culori ce rezonează cu gusturile tale, vei avea parte de momente magice alături de florile din casa ta.

Florile îți trezesc cele mai frumoase amintiri ­

Simțul olfactiv este cel care trezește cele mai puternice amintiri din viața noastră, de aceea, integrează în casa ta acele parfumuri care te transpun în cele mai fericite momente din viață. Poți opta pentru trandafiri, așa cum ai avut la nuntă, sau pentru bujori, care să îți amintească de parfumul grădinii în care ai copilărit.

WhatsApp Image 2021 05 28 at 16.47.59 2

Sunt pur și simplu fascinante, iar modul în care florile ne fac viața mai frumoasă, este de neprețuit. Acum că știi cât de mult te pot ajuta și din punct de vedere fizic și psihic, suntem siguri că vei alege să le integrezi mai des în casa ta, sau chiar în birou, iar în acest sens, îți facem cunoștință cu abonamentul lunar de flori La Vie en Rose.

Ce înseamnă acest abonament? Că noi vom avea grijă ca tu să primești flori proaspete, în fiecare săptămână.

Iar pentru o surpriză plăcută unei persoane dragi, te invităm să alegi unul din buchetele disponibile pe site-ul nostru, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *