Cuprins:

  1. În antichitate, bujorii erau dedicați exclusiv împăraților
  2. Petalele bujorilor sunt comestibile
  3. Bujorii vestesc iubirea și armonia în cuplu
  4. În China, bujorii sunt folosiți în medicina tradițională
  5. Bujorii au capacitatea de a înflori din aceeași rădăcină chiar și 100 de ani la rând

Majoritatea dintre noi așteptăm luna mai cu sufletul la gură, și nu doar pentru temperaturile care încep să crească în termometre, ci și pentru că în această perioadă apar cele mai îndrăgite flori, bujorii. Nu este de mirare că bujorii se află printre florile favorite a multor femei, deoarece sunt și delicate, și parfumate, sunt suficient de voluminoase și se regăsesc în nuanțe de roz, de la cele mai deschise, până la cele mai vibrante tonuri. Bujorii exprimă gingășie, dar și putere, au un parfum aparte și reușesc să aducă foarte ușor zâmbetul pe buze.

WhatsApp Image 2021 05 21 at 13.41.45.jpeg
WhatsApp Image 2021 05 21 at 13.41.46.jpeg
WhatsApp Image 2021 05 21 at 13.41.46 1.jpeg

Dacă și tu iubești aceste flori, atunci probabil că îți dorești să le cunoști cât mai bine, așa că noi, în acest articol, îți vom dezvălui 5 lucruri mai puțin cunoscute despre bujori.

În antichitate, bujorii erau dedicați exclusiv împăraților

Si doar oamenii înstăriți aveau permisiunea de a crește aceste flori. Chiar și în zilele noastre, bujorii sunt ușor mai costisitori în comparație cu alte flori, însă din punctul nostru de vedere, sentimentele și starea de bine pe care ni le oferă, sunt neprețuite. Suntem siguri că în ochii tăi, iubita ta este o regină, așadar, ce buchet i se potrivește mai bine, decât unul format din florile ei preferate, bujorii?

Petalele bujorilor sunt comestibile

Atât în preparate solide, cât și în băuturi. Bujorii sunt atât de minunați, încât se pot savura cu toate simțurile. Numeroase persoane adaugă petale de bujori în salate, altele le folosesc în deserturi și chiar în prepararea dulceții. Mai mult, bujorii se transpun deseori în ceaiuri extrem de aromate, dar și în băuturi alcoolice tradiționale, precum bujorata.

Bujorii vestesc iubirea și armonia în cuplu ­

Tradiția spune că fiecare mireasă ar trebui să aibă în buchet câteva fire de bujori în ziua nunții. Această floare reprezintă dragostea sinceră și înțelegerea dintre miri, iar pentru a te bucura de o căsnicie fericită și longevivă, prezența bujorilor este obligatorie. Noi folosim deseori bujorii în aranjamentele create pentru diferitele evenimente, pentru că dincolo de această însemnătate, aduc un parfum aparte și o notă de romantism deosebit.

WhatsApp Image 2021 05 21 at 13.41.46 2.jpeg

În China, bujorii sunt folosiți în medicina tradițională

Se spune că petalele de bujori sunt minunate în tratarea durerilor de cap, a răcelilor, cât și în tratarea astmului. Poate datorită parfumului, poate datorită texturii, însă această floare pare că ne surprinde din ce în ce mai mult. Dacă vrei să folosești și tu bujorii ca tratament, îți recomandăm să-i dăruiești unei persoane dragi pentru a-i pune zâmbetul pe buze într-o zi mohorâtă.

Bujorii au capacitatea de a înflori din aceeași rădăcină chiar și 100 de ani la rând

Nu sunt niște flori pretențioase, însă au nevoie de iubire și afecțiune pentru a ne bucura cu parfumul lor aparte. Mai mult, se spune că floarea de bujor aduce noroc și bogăție în casă. În această idee, mai ales dacă vrei să-ți surprinzi jumătatea, nu ezita să-i oferi un buchet de bujori, în tonurile ei de roz preferate.

Iată că așa cum îți spunem mereu, florile au puterea de a ne surprinde mai mult decât ne putem imagina. Tu ai știut toate aceste lucruri despre bujori? Ei bine, noi am început să ne bucurăm de prezența lor în florăriile noastre, așa că dacă ești în căutarea unui buchet parfumat, te așteptăm pe la noi, sau chiar pe site, unde poți comanda bujorii online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *