Cuprins:

  1. Uneori uit să ud plantele – Zamioculas
  2. Dedic multă atenție plantelor – Azalee
  3. Îmi place să îmbin utilul cu plăcutul – Nephrolepis (Ferigă)
  4. Mă plictisesc repede – Olea Europaea (măslin)
  5. Admir plantele, dar mai uit de ele – Sansevieria

Acasă este un sentiment, un loc în care toate momentele și stările de bine se conturează într-un spațiu personal. Iar aceste stări și emoții pe care le trăim, sunt transmise și de toate elementele care ne înconjoară. Fiindcă acasă nu înseamnă doar niște pereți, este de la sine înțeles că trebuie să îl umplem acest spațiu cu lucruri care ne aduc zâmbetul pe buze. Plantele își găsesc cu ușurință locul, iar orice colț care era de obicei liber, poate să îți ofere o nouă perspectivă, mai fresh.

Casa ta este mult mai primitoare atunci cât alegi să îi oferi o notă mai personală integrând diverse plante. Pe lângă rolul estetic pe care îl au, acestea îți vor crește starea de spirit și vor îmbunătăți calitatea aerului. Ai multe opțiuni, și așa cum în viață ne luăm deciziile prin filtrul personal, îți vom povesti în continuare despre planta care ți se potrivește cel mai bine.

WhatsApp Image 2021 02 02 at 12.38.37.jpeg

Uneori uit să ud plantele – Zamioculas

Dacă ai renunțaț la plante în locuință pe motiv că uneori uiți să le uzi, atunci îți spunem că te potrivești cu Zamioculas. Char dacă, la fel ca orice plantă are nevoie de apă, ea trece cu brio și prin perioade scurte de secetă. Acest tip de plantă preferă un sol echilibrat, adică nici prea umed, dar nici uscat. Trebuie doar să te asiguri că apa ajunge până la rădăcini. În schimb, vei avea parte de o companie care cu siguranță va câștiga toată admirația ta. Și, știai că mai este cunoscută și sub numele de Planta Banilor?

WhatsApp Image 2021 02 02 at 12.38.37 1.jpeg

Dedic multă atenție plantelor – Azalee

Dacă îți face plăcere să privești aspectul unei plante înfloritoare, dar să ai și mare grijă de ea, atunci îți facem cunoștință cu Azaleea. Cu o estetică rafinată și cât se poate de elegantă, această plantă are nevoie de puțin mai multă atenție. Poziționarea acesteia ar trebui să fie la Nord, astfel încât să fie expusă la lumină, însă razele soarelui nu trebuie să o atingă direct, iar udarea se face cu apă necalcaroasă.

WhatsApp Image 2021 02 02 at 12.38.37 2

Îmi place să îmbin utilul cu plăcutul – Nephrolepis (Ferigă) 

Dacă ai și simțul practic în amenajare, atunci gând la gând cu bucurie, căci această ferigă, pe lângă faptul că reușește să umple un spațiu într-un mod foarte plăcut, are și rolul de purificare a aerului. Atunci când este îngrijită în condiții optime, aceasta ajunge la o înălțime de 40 – 90 cm. Din punct de vedere al îngrijirii, trebuie să știi că nu e o plantă pretențioasă, însă trebuie să te asiguri că o uzi constant.

WhatsApp Image 2021 02 02 at 12.38.37 3.jpeg

Mă plictisesc repede – Olea Europaea (măslin)

Dacă îți dorești un iz mai tropical în casă, atunci măslinul ar putea fi planta care să îți crească entuziasmul zi de zi. Nu este o alegere comună, așa că va deveni cu siguranță una dintre atracțiile principale din casă. Dacă vrei să îi asiguri viață lungă, atunci trebuie să știi că este necesar să îl expui în spații luminoase, și chiar dacă se împacă bine cu un sol uscat, ar fi de preferat să fii atent să îl uzi în mod regulat.

WhatsApp Image 2021 02 02 at 12.38.37 4.jpeg

Admir plantele, dar mai uit de ele – Sansevieria

În cazul în care te regăsești în categoria de oameni cărora le place să observe plantele, însă uneori mai uită că trebuie îngrijite, atunci poți să te orientezi spre Sansevieria, pe care o mai găsești și sub pseudonimul de ”Limba Soacrei”. E o plantă ușor de îngrijit, care adoră lumina și care nu trebuie udată foarte des, deci e ideală în cazul în care mai uiți să te ocupi de întreținerea acesteia.

Este important ca atunci când alegi o plantă, sau mai multe pentru apartament, să ții cont de condițiile pe care le ai și de angajamentul pe care poți să ți-l iei. Deci, care este planta potrivită pentru tine? Noi te așteptăm în florăriile noastre cu o mulțime de opțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *